Teken/beeldende coaching & Kunstzinnige therapie voor kinderen

Deze therapie valt onder de psycho- sociale zorg en wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering.

Waarom zit een kind niet lekker in z'n vel?

Als een kind tekent/schildert, vertelt het zijn verhaal op papier. Hij vertelt in werkelijkheid iets over zichtzelf. Hij is dat huis en die boom, die zon of poes. Door die beelden en de onderlinge interactie zegt hij: Ik sta een beetje scheef, ik durf niet zo goed......want......ze......

Wat kan er veranderen door een kind te coachen middels tekenen?

  • beter omgaan met emoties zoals angst, boosheid, verdriet
  • hulp bij dyslexie
  • een positiever zelfbeeld
  • verwerking van ingrijpende gebeurtenissen
  • steviger in je schoenen staan

therapie-foto

Voor wie?

Tekentherapie is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. We werken met verschillende creatieve materialen, afgestemd op de hulpvraag. Er zijn veel soorten thema's die om aandacht kunnen vragen . Ik denk aan: pesten, slaapproblemen, Ass, dyslexie, rouw en verlies, echtscheiding, bedplassen, elke vraag is goed om voor te leggen. Bel gerust voor een kennismaking. Tel 06 30040751 of stuur een mail met jullie vraag.  Dan volgt een 1e sessie samen met het kind zodat hij kan ontdekken of deze therapie aanspreekt. Na afloop van deze eerste bespreek ik met het kind en de ouders of er vervolg gewenst is. Veiligheid voor het kind staat voorop. Na een aantal sessies bespreken we gezamenlijk het proces. Soms is een gesprek met school nodig om af te stemmen. Een sessie duurt ongeveer een uur.

rosa-2

Tarief kinderen € 60,00 per sessie (1 uur)
Tarief oudergesprek na 3 sessies met het kind/ sessie en gesprek € 60,00 per keer (1 uur)

 

Tekenen is meer!

Lochemsweg 92 e
7217 RJ Harfsen

Contactpersoon: Bauk Zwaan
Telefoon: 06 30040751
info AT tekenenismeer DOT nl