Inhoud van de basisopleiding:

Voor wie?

Voor therapeuten, kindercoaches, jeugdzorg, kind en gezin en leerkrachten, onderwijsassistenten. Kortom voor mensen die werken met kinderen en dit vak willen gebruiken in hun eigen praktijk of groep. Meer informatie nodig? Neem gerust contact op.

Basis Blok 1 Doel:

                                       

 • De ontwikkelingsfase in de kindertekening leren herkennen en lezen
 • Kenmerken uit een tekening kunnen halen om zo te kunnen aansluiten op de leefwereld van het kind
 • Werken met de methode en onderzoeksformulieren om een tekening te analyseren
 • Welke opdracht sluit aan op de hulpvraag van het kind
 • Leer creatieve opdrachten die voor het kind zinvol zijn om aan te bieden na je onderzoek
 • Leer hoe je kan spelen, spreken en bewegen op papier
 • Leer welke creatieve materialen geschikt zijn bij een bepaalde hulpvraag
 •    

De basisopleiding (blok 1) bestaat uit 5 dagen 1x per maand.

In blok 1 leer je de taal in de tekening herkennen.

Je leert via een duidelijke, door mijzelf ontwikkelde methode de tekening  onderzoeken en begrijpen. Je leert wat de kenmerken zijn die horen bij een bepaalde leeftijdsfase van peuter tot 12+.

Deze methode maakt zichtbaar waar extra ondersteuning nodig is. Om bij de ondersteuning en hulpvragen creatieve coaching toe te kunnen passen is het belangrijk dat je leert hoe je in gesprek kunt komen met het kind via de tekening.

Je leert welke vragen je kunt stellen. Je leert welke opdracht zinvol is om te geven en waarom nu juist die opdracht aansluit op de vorige tekening. 

Tijdens de lesdagen maken wij zelf ook veel opdrachten zodat je leert ervaren wat het verschil is tussen de ene en de andere opdracht. Ook de keuze van het materiaal is belangrijk bij een vervolgopdracht. Je hoeft niet te kunnen tekenen om mee te doen.

Elk kind wil zich gehoord en begrepen voelen en jij kunt werken aan de ontwikkeling en de hulpvraag.

Na 5 dagen heb je de methode leren toepassen en kun je de tekening analyseren.

Ook heb je een "rugzak" vol met ideeën en opdrachten zodat je weet wat de juiste vervolgopdracht is die je kunt geven om aan de hulpvraag te werken.

     

Per dag krijg je als huiswerk een aantal opdrachten mee die je zelf in de praktijk gaat uitvoeren en onderzoeken a.d.h.v. de onderzoek methode. Zo is de opgedane kennis direct toepasbaar in de praktijk. Werk je nog niet met kinderen dan is een stage plek noodzakelijk. Je oefent met alle basisschool leeftijden. Ik bespreek met je de mogelijkheden.  Naast de lesdagen moet je rekenen op een studiebelasting van 3 uur per week.

Je ontvangt een certificaat van deelname als je 80% aanwezig was en voldaan hebt aan de opdrachten.

Soms is het door omstandigheden niet mogelijk naar een les te komen. Je kan na overleg max 1 x in een andere groep een les inhalen.

Accreditatie SKJ , Register Vaktherapie ,Beroepsver. Tekentaal 

https://skjeugd.nl/scholing/opleidingen/tekenen-is-meer-praktijkgerichte-opleiding-kindertekeningen-lezen-en-begrijpen/

 

Prijs

 • Prijs € 650,00  per sept € 685
 • De prijs is inclusief de uitgewerkte methode met opdrachten en onderzoek formulieren per individu en groep formulieren om een overzicht te kunnen maken
 • Je krijgt een lesboek vol met teken en schilderopdrachten zorgvuldig samengesteld aansluitend op de ontwikkelingsfasen en daardoor geschikt als vervolgopdrachten
 • Koffie en thee met lekkers is aanwezig
 • Tijdens de lunch is er eigen gemaakte vegetarische maaltijd soep
 • Creatieve materialen op de dag aanwezig 

Maximaal 12 deelnemers per groep om zo voldoende aandacht te hebben voor iedereen, de vragen en de meegebrachte tekeningen.

Inschrijven kan per blok. De opleiding is geregistreerd bij het CRKBO. Accreditatie bij SKJ wanneer je blok 1 en 2 goed hebt afgerond. Dan ontvang je een certificaat 82,5 punten. Via het Register Vaktherapie accreditatie blok 1 52 punten, blok 2 55 punten.

Neem gerust contact op info AT tekenenismeer DOT nl of bel mij 06 30040751.

Wil je liever eerst zeker weten of deze opleiding bij je past vraag dan een intake aan. Kosten zijn € 60,00. Tijdens deze ontmoeting maak je kennis met deze manier van tekenen en onderzoeken. Bellen om af te stemmen is gratis.

Tekenen is meer!

Lochemsweg 92 e
7217 RJ Harfsen

Contactpersoon: Bauk Zwaan
Telefoon: 06 30040751
info AT tekenenismeer DOT nl